16 Mayıs 2012 Çarşamba

Önümüzdeki Günlerde...


Kore'de şu anda yayınlanan üç popüler dizinin bitmesinin ardından malumunuz üç büyük kanal yine birbirlerine rakip yeni etkileyici üç dizi daha yayına sokacak. Kısaca şu an yayınlanan üç diziye bir bakalım.

"Jeokdoeui Namja --> The Equator Man"


Türü: Melodrama
Bölüm Sayısı: 20
Yayınlandığı Kanal: KBS

Dizi diğer iki popüler diziyle aynı anda yayına girdi, ilk bölümlerde diğer iki diziden düşük reyting alsa da Koreliler beni yine yanıltmayıp "Adamlar diziden anlıyor yahu." tezimi çürütmeyerek şimdilerde dizinin reytinglerini iyice yükselttiler. Diğer iki diziyi de izleyen biri olarak diyebilirim ki bu diziye bu reyting bile az...
Reytinler için tıklayın.
Dizi, en yakın arkadaşının ihanetine uğrayan bir adamın iş dünyasında yükselip intikamını alma arzusu üzerine kurulu. Gerek oyunculuk gerek müzik gerek senaryo gerekse de çekim kalitesiyle insanı psikolojik olarak içine çeken her bölümü sinema tadında bir dizi.
Bu arada Uhm Tae Woong'un başarılı oyunculuğu es geçmemek gerek.

"Oktab Bang Wangseja --> Rooftop Prince"


Türü: Fantastik, Komedi, Romantik
Bölüm Sayısı: 20
Yayınlandığı Kanal: SBS

Dizi 300 yıl öncesinden günümüze gelip tek başına yaşayan esas kızın çatı katına düşen bir kral ve 3 yaveriyle gayet eğlenceli bir şekilde başlıyor. Onların modern günümüze alışması, sudan çıkmış balık modunda etrafta dolanmaları gerçekten yer yer kahkahalar atmanıza neden oluyor. Daha sonrasında araya giren aşk unsuruyla dizi esas konusuna yöneliyor.
Orta dereceli reytinglerle başlayıp bir ara yükselip diğer iki diziyi geçse de Koreliler yine benim gibi düşünüp ilerleyen bölümlerde senaristin saçmalamalarına daha fazla dayanamayıp hak etmediği reytingleri geri almışlar. Şu sıralar bu üç dizi sıralamasında 2. sırada. Merak edenler reytingler için tıklayın.

"Deokingtuheocheu --> The King 2 Hearts"


Türü: Romantik
Bölüm Sayısı: 20
Yayınlandığı Kanal: MBC

Diğer iki diziyle aynı ayda yayına girip daha ilk bölümlerden çok yüksek reytingler alıp birinci sıraya yerleşen bu dizinin türüne kara mizah da diyebiliriz. Dizi, Kuzey ve Güney Koreli subayların bir araya gelerek ülkeler arası bir yarışmaya katılacak olmalarıyla başlıyor. Kuzeyli bir bayan subayla Güney'in Veliaht Prensi de bu subayların arasındadır. Durum birbirlerine zıt bu iki kişinin evliliğine kadar gelince işler biraz daha karışır.

İlk bölümlerde reytingleri yüksek olsa da diğer dizilerin ezici gücüne fazla dayanayan dizi şu sıralar bu üçü arasında en düşük reytingi alan dizi. Konu olarak biraz ağır olmasının etkisi de olabilir bu düşüşte... Yine de güzel bir dizi bence. Biraz değişik türde şeyler de izlemek lazım.
Meraklılar reytingler için tıklayın.


Şimdi gelelim bu diziler bitince yerlerine geçecek olanlara. Şahsen ilk izlenimlerim üçünün de birbirinden güzel olacağı yönünde. Şimdiden meraklandım.

"Bridal Mask/Gaksital" 


Türü: Aksiyon, Romantik
Bölüm Sayısı: 24
Yayınlandığı Kanal: KBS

Gaksital 1930'lu yıllarda Japon işgali altındaki Kore'yi anlatan ünlü bir manhwa'dır. Kahramanımız Lee Kang-to'ya taktığı maskeden dolayı Gaksital denmektedirler. Bu maskeyi takarak ailesini öldüren Japonlardan intikam alma peşine düşer.

İşin içine tarih girdimi dizilere olan ilgi katsayım hayli hayli yükseliyor. Gerek konusu, gerek fragmanıyla çoktan ilgimi çekti bu dizi.
The Equator Man'in ardından yayına girecek.

"Ghost/Phantom" 

Türü: Suç, Gerilim
Bölüm Sayısı: 20
Yayınlandığı Kanal: SBS


Kim Woo-Hyun (So Ji Sub) üst düzey bir polis memurunun tek oğludur. Woo-Hyun polis akademisine birinci sırada girer ve birinci sırada akademiden mezun olur. Bir dedektif olarak, o da siber soruşturma departmanına katılır. Kim Woo Hyun işkolik ve güçlü bir liderdir. Kim Woo Hyun'a karşı birde 'Ki Young' adlı bir karakter vardır. Woo-Hyun sonra siber dünya içinde olanların sakladıkları sırları ortaya çıkarmak için çalışır.


Bu dizi gerek konusuyla, gerek fragmanıyla beni etkilemiş olsa da takip edecek olmamın gerçek sebebinin So Si Jub olduğunu inkar edecek değilim. So Ji Sub dedin mi akan sular duruyor benim için...
Rooftop Prince'in ardından yayına girecek.

"Dr. Jin"

Türü: Tarihi, Tıbbi, Fantastik
Bölüm Sayısı: 24
Yayınlandığı Kanal: MBC

Bu dizi 2009 yılında Japonya'da çekilen aynı adlı dizinin Kore versiyonu olacak.


Açıkçası Japon versiyonun izleyip çok beğenmiş biri olarak bu diziyi izleyerek orjinalinin büyüsünü bozmama taraftarıydım. Hem konu olarak biliyorum artık diye düşünüyordum. Fakat son anda kadroya dahil olan Lee Beom Soo'yu görünce tüm düşüncelerim alt üst oldu.
So Ji Sub için akan sular duruyorsa Lee Beom Soo için akan okyanuslar bile durabilir. Uğruna çiğ tavuk yemeğe bile razı olunabilecekken bu dizi izlenmez mi hiç?


Bu arada dizinin konusu şöyle: Başarılı doktorumuz bir anda kendini 1860 yılında bulur. Burada hem oradaki insanları iyileştirip tıbbı ilerletmeye hem de geleceği değiştirip sevdiği kadını kurtarmaya çalışır.
Japon versiyonu kadar başarılı olursa bence izlemek için bir saniye bile beklememek lazım.

Şimdi bize kalan bu üç diziyi sabırla bekleyip aralarındaki reyting savaşından hangisinin galip geleceğine bakmak... İtiraf ediyorum ben Kore'de olsam kesinlikle karar veremezdim hangisini izleyeceğime. Gerçekten artık bu üç kanal başarılı diziler çıkartıp sıkı bir reyting yarışına girip izleyicileri de zor durumda bırakmayı adet edinmiş. 
Gönlüm Korelilerin birkaç bölüm izledikten sonra hak edene hak ettiği reytingi vereceğine fazlasıyla inanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder