6 Mayıs 2012 Pazar

Road Number One

Road Number One
"Bir Numaralı Yol"


So Ji Sub (Lee Jang Woo)
Kim Ha Neul (Kim Soo Yeon)
Yoon Kye Sang (Shin Tae Ho)
Choi Min Soo (Yoon Sam Soo)
Son Chang Min (Oh Jong Ki)

Vizyon Tarihi: 23 Haziran 2010 ~ 26 Ağustos 2010


İzleyeceğim dizinin içinde aşk olsun, aile olsun, dostluk olsun mu diyorsunuz? Yoksa bana aksiyon lazım mı diyenlerdensiniz? Ya da yeri gelsin tebessüm ettirsin yeri gelsin ağlatsın mı diyorsunuz? Üstüne bir de harika oyunculuk, görüntü kalitesi ve büyüleyici müzikler mi istiyorsunuz? İşte üretim bütçesi yaklaşık 10 milyon won olan bu dizide tüm bunlar mevcut.


Baş kahramanımız oynadığı her dizi ve filmde oyunculuğunu konuşturan, rolüne büründüğü karaktere gerçekten oymuşcasına can verip bütünleşen, derin bakışlarıyla ağladığında içinizi titreten, sizde derin izler bırakan oyunculuğundaki tartışmasız başarısıyla Lee Jang Woo rolündeki So Ji Sub'tur.

Bundan yaklaşık 60 yıl önce insanların daha tankın bile ne olduğunu bilmedikleri bir zamanda babasının hizmetçilik yaptığı evin kızına aşık olan Lee Jang Woo ömrünü sadece bir şeye adamıştır. Hayatı boyunca sevdiği kız Kim Su Yeon'la beraber olup onun resimlerini çizmek...



Kim Su Yeon ise doktor olup hastalarını iyileştirirken sevdiği adamla beraber olmaktan başka bir şey istemiyordur. 


Babası iflas edip de okul taksitlerini ödeyemez hale gelince sevdiği adam gözünü bile kırpmadan para kazanabilmek uğruna gönüllü olarak askere gider. Giderken de Su Yeon'a hayatta kalıp karahindiba çiçekleri açtığında geri geleceğine söz verir. Ama kısa bir süre sonra öldüğüne dair ordudan bir mektup gelir.

Kim Su Yeon sevdiği adam olmadan yaşayamayacağını düşünüp canına kıymaya karar verdiği sırada orduda teğmen olan Shin Tae Ho onu yeniden hayata bağlar ve iki yıl kalbine girmek için uğraştıktan sonra onu evliliğe razı eder. Düğün günlerinin arifesinde ölü sanılan Lee Jang Woo geri döner ve sevdiği kızın evleneceğini duyunca çılgına döner. Kim Su Yeon şimdi iki erkek arasında kalmıştır ve ikisi de onun kimi seçeceğini sabırsızlıkla bekler. Tam bu sırada savaş patlak verir ve asıl hikaye başlar.



Lee Jang Woo'nun tek amacı sevdiği kızı alıp kaçmak, sadece onunla beraber olabilmektir. Ama savaşın acı yüzü bu isteğe izin vermez.
Kim Su Yeon Kuzey yanlısı hasta abisiyle Kuzey'e gider. Aynı kadını seven bu iki adam ise şimdi orduda aynı safta düşmana karşı savaşırken Kim Su Yeon'a ulaşmaya çalışırlar.



Bu iki ezeli rakip düşmana karşı birlik olacak mı?
Su Yeon'u bulduklarında bu kadın kimi seçecek?
Savaşta kim ölecek kim kalacak?

Gözyaşı, hasret, kan, ayrılık, tutku, entrika, dostluk....
Her bölüm sonunda büyük bir heyecan....



Etkileyici müzikleri, ses efektleriyle sizi kendine çeken, görüntü kalitesiyle sanki gerçekten oradaymışsınız hissi veren, oyuncuların sanki gerçekten yaşıyormuşçasına canlandırdığı rollere kendinizi kaptıracağınız bu dizide gerçekten bir adam bir kadını, bir kadında bir adamı böyle sevebilir mi demekten kendinizi alamayacaksınız...


Siz olsanız sevdiğiniz kişi uğruna bırakın dostlarınızı ailenizi, vatanınızı bile hiçe sayıp feda etmeyi göze alır mısınız?

Ya da bir doktor olsanız tedavi ettiğiniz her düşman askerinin gidip sevdiğiniz adamı öldürebileceğini bile bile onları kurtarır mıydınız?



Ve yahut da sevdiğiniz kişinin gözlerinizin önünde vurulduğunu ve yaşama şansının olmadığını gördüğünüz halde sırf "Yaşamalıyız! Yaşayalım ve tekrar görüşelim." diye sözleştiniz diye herkes onun öldüğünü söylese de "Bana söz verdi biliyorum yaşıyor." diyerek ümidinizi sonuna kadar sürdürüp onu bulmaya çalışmaya devam edebilir misiniz?

"Jang Woo, beni böyle hatırla. Gözlerinde usulca sakla ki yolunu asla kaybetmeyesin ve geri dönebilesin.
Benim için endişelenme. Ne olursa olsun yaşayacağım ve sen dönene kadar bekleyeceğim.
Bu defa sonuna kadar sana inanacağım. Bu yüzden kesinlikle bana dönmelisin."


Kız kardeşini bulacağı günü sabırsızlıkla bekleyen bir abi kendi silahından çıkan kurşunla onu vurursa ne hisseder?

Güvenip kaçmasına yardım ettiği çoçukluk arkadaşının çok sevdiği komutanını vuran bir asker ne hisseder?

Sevdiği kadına güvenip önemli bir planı anlattığı için başarısız olan ve birçok kişinin ölmesine sebep olan bir asker ne hisseder?


Savaşta gördüğünüz bir çocuğa annen nerede dediğiniz zaman parmağıyla gökyüzünü, baban nerede dediğiniz zamansa toprağı gösteren bir çocuk görürseniz siz ne hissedersiniz?

Görmeye bile tahammül edemediğiniz, kendinize rakip olarak görüp nefret ettiğiniz kişinin bir gün en güvendiğiniz, uğruna tüm hayallerinizi feda edebileceğiniz bir dostunuz olacağını söyleseler inanır mısınız?

Hiç kimseyi öldürmemişken onlarca kişiyi öldürmek, gözlerinizin önünde sevdiğiniz, sırt sırta verdiğiniz insanlar ölürken elinizden hiçbir şeyin gelmemesi... Eviniz, aileniz sadece bir tepe ötedeyken yanlarına gidememeniz... Yaşayıp yaşamadıklarını bilmediğiniz sevdiklerinize kavuşma düşüncesi... ve sizi her an takip eden ölümün soğuk nefesi...
Kalbiniz bu kadar acıya dayanabilir mi?


Ne hale geldiklerini görmekten korktukları için aynaya hatta sudaki aksine bile bakmaya cesareti kalmayan insanların yürek burkan halini izlerken savaşın hiç de masum olmayan yüzüne şahit olacaksınız.



İzlerken elinizde tuttuğunuz çayın varlığını unutup soğuduğunu fark edemeyecek kadar kendinizden geçmek, yarı açık kalan ağzınızın kuruyup yorulduğunu zar zor anlayıp göz yaşlarınız akarken yutkunmayı akıl edemeyecek kadar kendinizi kaptırmak istiyorsanız bu diziyi kaçırmayın derim.

İzlemedikçe özleyeceğiniz, gözyaşlarınıza hakim olmak istemeyeceğiniz, acıyı iliklerinize kadar hissedeceğiz harika bir yapım sizi bekliyor.



İşte kısa bir fragman:

Bu da dizinin OST'lerinden bir tanesi:


Dizinin Türkçe altyazılı olarak indirme linkleri:
http://www.yeppudaa.com/showthread.php?t=7635

Dizinin müzikleri:
http://www.yeppudaa.com/showthread.php?t=9713

Altyazı takip:
http://www.sarangni.info/mov/9000827/road-number-one.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder