6 Ocak 2013 Pazar

Ghost Sweepers // Hayalet Süpürücüler 2012

En Büyük Temizlik Operasyonu Başlıyor!!!

Film: Ghost Sweepers / Fortune Tellers 
Yönetmen: Shin Jeong-won (신정원) 
Senaryo: Kwon Seong-hwi (권성휘) 
Yapımcılar: Jang Won-seok, Kang Myoung-chan 
Prodüksiyon: Dasepo Club co. Ltd. 
Vizyon Tarihi: 3 Ekim 2012 
Süre: 119 dakika 
Ülke: Güney Kore 
Dil: Korece 
Tür: Komedi/Korku/ Doğaüstü 

Konu: 
Genç bir bayan gazeteci olan Chan Young (Kang Ye Won), sözde şeytanlar tarafından ele geçirilmiş bir köye araştırma için gönderilir. 
Köyde gerçekleşen korkutucu ve garip olaylar sonucu yerel şamanlar ve diğer dini liderler bile kurtuluşu köyü terk etmekte bulmuşlardır. Ama iblisler tarafından ele geçirilen köyün kurtuluşu için doğaüstü güçlere sahip 5 kahraman, takım olarak bir araya gelir. 
Bu kötülükten kurtulmanın yolu olan bu ilginç ekip, şaman ustası Park (Kim Soo Ro), hayaletleri gören keşiş Shimin (Kwak Byeong Gyoo), geleceği gören çocuk Wol Gwang (Lee Je Hoon), geçmişi okuyabilen tarot ustası Seung Hee (Woori) ve iblis kovma cihazları üzerine doktora yapmış Mühendis Seok Hyeon (Lee Je Hoon)'dan oluşan bu takım, köydeki şeytani güçlere karşı destansı bir savaş içine girer. 
Gazeteci Chan Young ise bu kahramanları ilgiyle izler. 

Oyuncular: 
 Mühendis Seok Hyeon (Lee Je-hoon)   ---   Gazeteci Chan Young (Kang Ye Won) 

Şaman Ustası Park (Kim Soo Ro)  ---  Keşiş Shimin (Kwak Byeong Gyoo) 

       Tarot Ustası Seung Hee (Woori) --- Geleceği Gören Wol Gwang (Yang Kyeong Mo)

Son çevirdiğim film Ghost Sweepers beklenenin üzerinde eğlence garantili bir film.
Çok fazla ayrıntılara takılmadığınızda bol bol gülüp, kahkaha atılabilecek bir film hatta.
Ailecek izlenebilir bir yanı da var ayrıca. Korelilerin hayaletleri komedi filmlerini güzel yaptığını birçok kişinin yorumlarından okumuştum. Haksız da sayılmazlarmış. Oyuncuların da iyi iş çıkarttığı bu filmin izlemesi kadar çevirmesi de eğlenceliydi.

Sözde ülkenin en iyi ruh kovucuları kötü bir ruh tarafından ele geçirilmiş bir köyü kurtarmaya çalışırken geçmişte kalan önemli bir sır da açığa çıkar. Olayları birbirine bağlayan bir düğüm vardır. Düğüm çözüldükçe köydeki kötü ruhun da sırrı açığa çıkar. Kötü ruhla baş edemeyip kaçan birçok ruh kovucunun aksine geride kalan 5 ruh kovucu birbirlerine de güvenmeyi öğrenerek bu olayların peşinden gider.
Bu sırada beceriksiz ruh kovucuların komikliklerini izliyoruz kahkahalarla. Belki çok sıradan olaylar gibi görünüyorlar ama yine de insanı güldürmeye yetiyor.


Hani boş zamanınız var ve kafanızı rahatlatacak, yüzünüzü güldürecek, sizi eğlendirecek aynı zamanda izlemenin de boşa zaman kaybı olmayacağı bir film ararsanız bu film işte tam bu tanıma uyuyor.
Türkçe altyazı için buraya ya da buraya bakabilirsiniz.
Keyifli seyirler.
Fragman:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder