5 Aralık 2012 Çarşamba

Paradise // Cennet

Paradise // Cennet
Oyuncular: 
Kim Ha Neul --> Mi Kyung 
Ji Jin Hee --> Il Ho 
Kim Yoo Jung --> Hwa Ran 
Jun Soo Kyung --> Ah Ram 
Jung Min Sung --> Jae Kwang 
Kim Ki Bang --> Sa Hwan 
Konu: 
Mi Kyeong (Kim Ha Neul) hapishaneden yeni tahlide olmuştur.
Dış dünyaya tamamen yabancıdır, ailesi de yoktur.
Sıcak güneye doğru bir tren yolculuğu yapmaya karar verir ve bir afişte yemyeşil ağaçları ve güzel güneşiyle dünyadaki son cennet olduğuna dair reklamını gördüğü Hana Adası'na doğru yola çıkar.
Adaya vardığı anda hayal kırıklığına uğrayan Mi Kyeong bir yemekhanede işe başlar ve ilkokul öğretmeni olan Il Ho (Ji Jin Hee) ile tanışır.
Mi Kyeong yavaş yavaş kalbinin kapısını Il Ho'ya açar. Mi Kyeong gerçek cenneti keşfedebilecek midir?
 

Gerek Ji Jin Hee gerekse Kim Ha Neul zaten çok sevdiğim oyunculardır, bu filmde de ikisini yine çok beğendim.

Bazen sürekli bu tür yapımları izlemekten sıkılıp kafamızı rahatlatacak, bizi yormayıp dinlendirecek yapımlar ararız. İşte Paradise da tam böyle bir film. Sıradan, sade, sakin, huzur dolu...
İzlerken yoğun bir zihin kullanımı gerektirmeyen, pek merak duygusu uyandırmayan, sakin, izleyiciye huzur verip dudağında tatlı bir tebessüm oluşturan bir film.

Masum ve kendi halinde olan, kimsenin kimseyi huzursuz etmediği kendi halindeki insanları izliyoruz filmde. izleyiciyi aşırı kötü ve entrikacı kimliğiyle yoran ya da tiksindiren karakterler yok.

Hayatlarındaki olumsuzluklara rağmen hayata devam eden, olumlu düşünen, her şeyi akışına bırakan insanların sıradan yaşantılarını izliyoruz bu filmde.
Sakin ve ıssız bir ada, sıradan bir yaşam, ufak şeylerle mutlu olabilen ama yine de büyük hayaller kurabilen saf insanlar...
Hani şehrin gürültüsünden bunalan insanlar sakin bir tatile gitmek ister ya, bu film de aşırılıklardan sıkılan film izleyicilerinin için kafa dinleme adına sığınabileceği hoş bir film.

Fragmanı da izleyelim. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder